Як вирощувати гриби гливи (вішенки) на соломі

Якщо ви хочете вирощувати гливи круглий рік, то вам підійде метод вирощування грибів гливи на субстраті. У цьому випадку гриби можна вирощувати навіть на балконі, в теплиці, чи у будинку. Перед посадкою необхідно підготувати субстрат з соломи, тирси, кукурудзяних стебел.

Підготовлений субстрат проходить попередню обробку: його заливають гарячою водою і залишають на 12 години, накривши плівкою. Після цього воду зливають. Субстрат охолоджують до температури +25 градусів і при такій температурі висівають у нього міцелій. Субстратом наповнюють поліетиленові мішки або ящики, міцелій розсіюють на глибину 10-15 сантиметрів.

Для гарного розвитку грибниці необхідно підтримувати температуру на рівні 20-25 градусів і вологість вище 90%. В таких умовах міцелій розростається за 15-20 днів. Міцелій після свого розростання займає весь об’єм субстрату, утворюючи щільний грибний блок. 
Після цього починається період утворення плодів. Для цього періоду оптимальна температура 15-16 градусів. Вже до кінця місяця з’являться маленькі гриби. В цей час в мішках необхідно виконати невеликі отвори діаметром один-два сантиметри, а ящики покласти на бік, оскільки в природі гливи ростуть у вертикальному положенні.

На 5-6-й день після початку плодоношення потрібно поливати субстрат чистою водою двічі на день. На ніч бажано вкривати субстрат мокрою тканиною. Через 10-20 днів після першого збору врожаю вже можна буде збирати другий урожай гливи (вішенок). За весь період плодоношення з субстрату вагою 10 кілограмів можна зібрати близько 4 кілограм грибів.

Информация и фото найдены в сети интернет.

Коментарі

Популярні публікації